Ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά για να γίνουν υπέροχες οι σαλάτες σας, είναι το μέλι.
Η θρεπτική αξία ενός αγνού φυσικού μελιού καθώς και το μοναδικό του άρωμα δίνει μια απίστευτη γεύση στα φρέσκα λαχανικά και το αποτέλεσμα είναι μια νόστιμη και αρωματική σαλάτα.
Τα υλικά για μια κλασσική σάλτσα μελιού είναι τα εξής :
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας και την έχουμε έτοιμη. Τη δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε τη γεύση της ανάλογα με τα γούστα μας.
Υλικά για τη σαλάτα:
1 μαρουλάκι
1 κόκκινη σαλάτα (λόλα ρόσα)
1 ματσάκι ρόκα (μόνο τα φύλλα)
200 γραμμάρια σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
8-10 καρύδια χοντοκομμένα με το χέρι
4-5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα ή 4-5 φράουλες
Χοντροκόβουμε με το χέρι τις πρασινάδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα μισά καρύδια. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού τη σαλάτα, την ανακατεύουμε καλά και τη γαρνίρουμε με τα καρύδια και τις φρέσκιες φράουλες ή τα ξερά σύκα.
Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά σύκα τα αφήνουμε να μουλιάσουν 30 λεπτά περίπου μέσα στη σάλτσα μελιού.
Το μυστικό της καλής σαλάτας είναι στη σάλτσα της, και ένα μυρωδάτο μέλι θα της δώσει μια γλυκόξινη γεύση και θα την απογειώσει!