Η φρέσκια ή νωπή γύρη αποθηκεύεται σε γυάλινα βάζα κλεισμένη καλά. Φυλάσσεται πάντα στην κατάψυξη για αποθήκευση όταν δεν καταναλώνεται.
Όταν καταναλώνεται καθημερινά μπορεί να φυλάσσεται στην συντήρηση ή στην κατάψυξη, δεν εκτίθεται στον ήλιο και προτείνεται η κατανάλωσή της στη διάρκεια ενός έτους. Στη διάρκεια ενός έτους η γύρη διατηρεί όλες της, τις ιδιότητες.
Όταν η γύρη φυλάσσεται ακόμα και όταν χρησιμοποιείται στην κατάψυξη διατηρείται έως 2 χρόνια. Μετά από το πρώτο έτος η γύρη χάνει πολλά από τα συστατικά της.
Η σωστή αποθήκευση διατηρεί τη γύρη φρέσκια για κατανάλωση γιατί τα συστατικά της παραμένουν φυσικά και αναλλοίωτα.
Η πληθώρα των αρωματικών και μελισσοκομικών Ελληνικών φυτών, σε συνδυασμό με τις γνώσεις, τους σωστούς μελισσοκομικούς χειρισμούς και την εφαρμογή της νομαδικής μελισσοκομίας, δίνουν εξαιρετικής ποιότητας φρέσκιας γύρης. Η έρευνα, τα πειράματα και οι κλινικές παρατηρήσεις επιβεβαιώνουν τα εκπληκτικά αποτελέσματα και ωφέλειες που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η συστηματική λήψη αυτής της υπέροχης τροφής, της γύρης μελισσών.