ΓΥΡΗ

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ Η ΓΥΡΗ

Η φρέσκια, ανεπεξέργαστη, πολυφλόρα γύρη συλλέγεται Άνοιξη και Καλοκαίρι, όταν υπάρχει έντονη και πλούσια ανθοφορία στην Ελλάδα.

Η γεύση της είναι ιδιαίτερη, έντονη, δυνατή, άλλοτε γλυκιά ή πικρή, γι΄αυτό προτείνουμε κάποιους τρόπους κατανάλωσής της αλλά και πως να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική δίνοντας μια ενδιαφέρουσα άποψη.

Καταναλώνεται αυτούσια (λιώνει στο στόμα) σε όσους αρέσει η γεύση της !
Καταναλώνεται αναμεμιγμένη με μέλι σε αναλογία 1:2 (1 μέρος γύρης : 2 μέρη μελιού).
Καταναλώνεται διαλυμένη σε χυμό φρούτων, στο τσάϊ, στο γάλα, στον καφέ.
Καταναλώστε την μαζί με το πρωϊνό σας ! Πασπαλίστε γύρη στη φέτα του ψωμιού με το μέλι ή στα δημητριακά ή σε γιαούρτι με μέλι και κόκκους γύρης !!

Στη μαγειρική πριν το σερβίρισμα προσθέστε γύρη σε διάφορα φαγητά με κρέας ή λαδερά και κυρίως για να δώσετε χρώμα και επιπλέον θρεπτικά συστατικά στις σαλάτες, τις φρουτοσαλάτες, τα φρούτα, τα γλυκά, τα παγωτά !

Καταναλώνεται μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί, γιατί ο μεταβολισμός είναι γρήγορος. Μπορεί να καταναλωθεί σε δόσεις ανάλογα με τη δυνατότητα και τον σκοπό για τον οποίο παίρνει κάποιος τη γύρη.

Καλό είναι να καταναλώνεται σε περιόδους έντονης σωματικής και πνευματικής κόπωσης ή στις αλλαγές των εποχών, και ιδανικά σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή !

Καταναλώνεται για 3-4 μήνες αδιάκοπα. Μπορεί να διακοπεί για τρεις περίπου εβδομάδες και συνεχίζεται η κατανάλωση γύρης για άλλους 3-4 μήνες και ούτω καθεξής, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού και τις επιθυμίες του κάθε ανθρώπου.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της γύρης θα φανούν μετά από 1 έως 6 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.

Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, η γύρη, καταναλώνεται 30′ έως 1 ώρα πριν από το φαγητό.

Αντίθετα για όσους θέλουν να αναδομήσουν ιστούς και μυς τρώγεται αμέσως μετά το φαγητό.

Η γύρη είναι μια φυσική τροφή, ένα βασικό συμπλήρωμα διατροφής και θα ήταν ωφέλιμο να περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των ανθρώπων.